Τα νέα μας

2015

Σας ενημερώνουμε ότι στο σχολείο μας υλοποιούνται δράσεις στα πλαίσια των πράξεων:

1) «Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες- ΑΠ 1,2,3» (MIS 520707, 485613, 485614) ως έργα υποψήφια για ένταξη στο ΕΣΠΑ 2014-2020

2) «Πρόγραμμα Μέτρων Εξατομικευμένης Υποστήριξης Μαθητών με Αναπηρίες ή/και Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες - ΑΠ1» (MIS 520704), «Πρόγραμμα μέτρων εξατομικευμένης υποστήριξης μαθητών με αναπηρίες ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες - ΑΠ6» (MIS 5000044), «Πρόγραμμα μέτρων εξατομικευμένης υποστήριξης μαθητών με αναπηρίες ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για τη μεγιστοποίηση της ακαδημαϊκής και κοινωνικής τους ανάπτυξης με τη χρήση Νέων Τεχνολογιών και Ψηφιακού Εκπαιδευτικού Υλικού - ΑΠ3» (MIS 453706) του ΕΠ «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», του ΕΣΠΑ 2007-2013 και του ΕΠΑΝΑΔ του ΕΣΠΑ 2014-2020

3) «Ανάπτυξη Υποστηρικτικών Δομών για την Ένταξη και Συμπερίληψη στην Εκπαίδευση των Μαθητών με Αναπηρία ή/και Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες - Μετατροπή του Ειδικού Σχολείου σε Κέντρο Υποστήριξης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης - ΑΠ1» (MIS 446745) και «Ανάπτυξη Υποστηρικτικών Δομών για την Ένταξη και Συμπερίληψη στην Εκπαίδευση των μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ? ΑΠ 6, 8, 9» (MIS 5000043)» του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Δείτε εδώ τη σχετική εγκύκλιο.

Το έργο είχε ως στόχο την προμήθεια και τον εξοπλισμό 1022 Δημοτικών Σχολείων, ως εξής:

Εξοπλίστηκαν 198 Δημοτικά Σχολεία τα οποία είναι ενταγμένα στο Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ), με ένα κινητό εργαστήριο πληροφορικής, το οποίο λειτουργεί ως κινητή τάξη, για όλα τα μαθήματα. Ο εξοπλισμός του αποτελείται από δέκα φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ένα ειδικό τροχήλατο ερμάριο για την αποθήκευση και φόρτιση των Η/Υ, δομημένη καλωδίωση, τοπικό δίκτυο για τη σύνδεση των Η/Υ με το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, καθώς και τα λογισμικά λειτουργίας.

Οι υπόλοιπες σχολικές μονάδες, δηλαδή 174 μονοθέσια, 426 διθέσια και 224 τριθέσια δημοτικά σχολεία εξοπλίστηκαν με έναν φορητό υπολογιστή και τον σχετικό εξοπλισμό (λογισμικά λειτουργίας, τοπικό δίκτυο, απαραίτητη δομημένη καλωδίωση).

Ο συνολικός π/υ του έργου ανέρχεται σε 2.522.227,62 ?, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Το έργο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος της «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (Ε.Κ.Τ.).

Για περισσότερες πληροφορίες: Ενημερωτικό Σημείωμα, Αφίσα

2016

Σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 13:15 έως 14:00 θα γίνει η επίδοση βαθμολογίας του Α΄ Τριμήνου.

2017

Σας ενημερώνουμε ότι στις 5/4/2017 ημέρα Τετάρτη οι Α΄ Β΄και Γ΄ τάξεις του σχολείου μας θα εκκλησιαστούν στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας.

Την Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου, στο σχολείο μας κόψαμε την παραδοσιακή Βασιλόπιτα!Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους εκπαιδευτικούς και την διευθύντριά μας,κα Παπαδημητρίου, για τη συνεργασία και τη συμμετοχή τους. Ιδιαίτερα όμως θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε εσάς τους γονείς για τον εθελοντισμό και την προσφορά σας γιατί φέτος θέλαμε η Βασιλόπιτα να είναι φτιαγμένη από τα χεράκια των μαμάδων μας!!!! Ρίτα Λιαπή,Μαρία Μητσιου,Λίτσα Μπίκου,Ντίνα Ταντου, Λίτσα Γιαννούλα, Γιωτα Χατζηδημητριάδου,Έλενα Ρουσοπούλου,Αγλαΐα Αργυροπούλου, Χριστίνα Σιώκα,Βάνα Πούλιου,Φλώρα Αμβροσίου,Αφροδίτη Σδρόλια,Τόνια Κρανίτσα και Αθηνά Καζάνα σας ευχαριστούμε θερμά!!!!Και του χρόνου με υγεία!!!!!

 

Στο γραπτό και προφορικό λόγο, στα Μαθηματικά και στις τεχνικές διαχείρισης ανεπιθύμητων
συμπεριφορών από το Σχολικό Σύμβ. 2ης Περ. Δημ. Εκπ/σης Καρδίτσας Κ. Κωτούλα Βασίλειο
Τα αρχεία σε μορφή pdf : Γλώσσα, Μαθηματικά, Συμπεριφορά.

2018

εναρξη

Ο Αγιασμός στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας για τη νέα σχολική χρονιά 2018-19 θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη και ώρα 8.30 π.μ, στη συνέχεια θα δοθούν τα βιβλία στους μαθητές. Ο Σύλλογος Διδασκόντων και η Διευθύντρια, Αριστέα Παπαδημητρίου εύχονται στους μαθητές υγεία και καλή δύναμη στη νέα σχολική χρονιά.

2019

agiasmos

 

Λίγες μέρες έμειναν μέχρι το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς, την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου.

Ο επίσημος Αγιασμός για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση θα τελεστεί από τον Σεβασμιότατο  Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμοθεο, παρουσία της Διευθύντριας Α/θμιας Εκπαίδευσης Νομού Καρδίτσας κ. Έφη Μητσιαδη και εκπροσώπων των τοπικών αρχών στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας, στις 08:30.

Οι εγγραφές των μαθητών-μαθητριών στην Α' τάξη του σχολείου θα πραγματοποιηθούν από 15 έως 30 Μαΐου, καθημερινά 9:00 με 11:00 μ.μ.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι τα εξής:

1. Αίτηση - Υπεύθυνη δήλωση

2. Βεβαίωση φοίτησης στο νηπιαγωγείο

3. Στοιχεία διαμονής

4. Βιβλιάριο υγείας

5. Ατομικό δελτίο υγείας μαθητή, συμπληρωμένο από τον παιδίατρο

Τη Δευτέρα, 9 Απριλίου, επισκέφτηκε το σχολείο μας ο γνωστός σεισμολόγος και καθηγητής του ΕΚΠΑ,Ευθύμης Λέκκας με την ομάδα του. Αφού συζήτησε με τον Σύλλογο Διδασκόντων και τους υπέδειξε την ασφαλή εκκένωση του σχολείου σε περίπτωση σεισμού, πραγματοποιήθηκε άσκηση σεισμού. Η διευθύντρια του σχολείου μας κα Αριστέα Παπαδημητρίου και ο υποδιευθυντής κ Γιώργος Μούστος ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους για τις απαραίτητες ενέργειες που έχουν γίνει στο σχολείο μας. Τέλος, ενημέρωσαν για τα προβλήματα του κτιριακού συγκροτήματος.

 

Ενημερωτικό υλικό για την  Ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο

2020

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες και μαθητές, μαθήτριες σε περίπτωση που δεν μπορείτε να πάρετε μέρος, μέσω διαδικτύου, σε τηλεδιάσκεψη με Cisco WEBEX Meeting που κάνει ο εκπαιδευτικός του σχολείου, μπορείτε να πάρετε μέρος και τηλεφωνικά.

Αν λοιπόν το δίκτυο σας είναι πεσμένο, είτε έχετε κάποια τεχνική δυσκολία με τον υπολογιστή/κινητό/τάμπλετ, είτε δεν έχετε κανέναν τρόπο σύνδεσης αλλά μπορειτε να πάρετε τηλέφωνο (από σταθερό ή κινητό), τότε πρέπει να ενημερώσετε το σχολείο μας και θα μπορέσετε να συνδεθείτε τηλεφωνικά ακολουθώντας τις οδηγίες που θα βρείτε εδώ.

Δείτε εδώ ένα χρήσιμο οδηγό σύνδεσης στην πλατφόρμα webex, τόσο από υπολογιστή όσο και από smartphone ή tablet για μαθητές.

Διαβάστε εδώ αναλυτικές οδηγίες πως θα καταφέρετε να παρακολουθήσετε τα μαθήματα διαμέσου Η/Υ, Tablet ή smartfone.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΌΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣΓΙΑ ΛΟΙΜΩΔΗ ΝΟΣΗΜΑΤΑ Τηλ. 2105212000 www.eody.gov.gr

Οδηγίες για παραμονή παιδιών και εφήβων στο σπίτι στο πλαίσιο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την πρόληψη της διασποράς του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2 στις σχολικές μονάδες και την κοινότητα11 Μαρτίου 2020:

  • Αποφυγή των συναθροίσεων και του συγχρωτισμού οπουδήποτε (π.χ. καφετέριες, κινηματογράφοι)Αποφυγή ομαδικών εξωσχολικών δραστηριοτήτων
  • Αποθάρρυνση συναντήσεων σε σπίτια φίλων, εστιατόρια ή εμπορικά κέντρα
  • Ενθάρρυνση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων εξ αποστάσεως (e-learning)
  • Αποφυγή επαφής με άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες
  • Συχνό και καλό πλύσιμο των χεριών με νερό και σαπούνι ή αλκοολούχο διάλυμα
  • Κάλυψη του βήχα ή του φτερνίσματος με χαρτομάντιλο και απόρριψη στα απορρίμματα. Αν αυτό δεν είναι  διαθέσιμο, με το εσωτερικό του αγκώνα
  • Αποφυγή αγγίγματος ματιών, μύτης και στόματος
  • Αποφυγή στενής επαφής (χειραψίες, αγκαλιές και φιλιά)
  • Αποφυγή επαφής με άτομα που έχουν συμπτώματα λοίμωξης
  • Σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων, παραμονή στο σπίτι και επικοινωνία με ιατρό ή με τον ΕΟΔΥ.